fbpx

O nas

To ja Zuza, Projekt GASTRO jest moim pomysłem, zaczęło się od podcastu a reszta przyszła w odpowiedzi na potrzeby słuchaczy a potem klientów. Zajmuję się gastronomią od 16 lat prowadziłam w tym czasie 4 lokale w różnych lokalizacja: na starówce, na uczelniach wyższych i lokal nad morzem. Każdy miał inną formułę. W dziedzinie gastronomii jestem totalnym praktykiem.  Nie kończyłam szkoły gastronomicznej. Studiowałam na wydziale Nauk Społecznych oraz skończyłam studia podyplomowe z dizajnu na ASP. Tematyka bardzo odbiegająca od tematu talerza jednak związana z zachowaniami ludzkimi i komunikacją przez co bardzo pomocna i powiązana z zachowaniem gości lokali.
Sama popełniłam wiele kosztownych błędów niestety nie zawsze od razu ucząc się na nich, byłam tak zielona w tym temacie, że miałam problemy z oszacowaniem własnych możliwości o prognozowaniu i planowaniu już nie mówiąc.
W ciągu tych lat dokształcam się bezustannie, dzięki temu mogę teraz pomagać innym w projektowaniu dochodowych lokali i pokazuję  jak nimi zarządzać. Podpowiadam co uwzględnić i jak policzyć koszty aby zarabiać w gastronomii oraz jak unikać kosztownych błędów. Zachęcam wszystkich planującym przygodę z gastronomią lub działającym już na rynku do planowania strategicznego. Polecam oceniać własne umiejętności i możliwości, aby nie przeinwestować i aby ta praca przynosiła frajdę a nie frustrację. Przestrzegam przed ślepym gonieniem za marzeniami bez rzetelnej oceny powodzenia. Nie wystarczy miłość do jedzenia i dobre chęci, aby wymarzony lokal zarabiał. Jeśli zaprosimy do współpracy matematykę i logikę nasze szanse na powodzenie w branży wzrastają parokrotnie.

 

WSPÓŁPRACOWNICY

Nazywam się Dorota, od wielu lat zajmuję się projektowaniem graficznym. Mam szczęście, bo kocham to, co robię i często nawet w wolnym czasie coś tworzę. Ukończyłam Projektowanie Graficzne na ASP w Gdańsku i cały czas się rozwijam. Projektuję głównie całościowe identyfikacje wizualne, loga i i strony internetowe, a także reklamy prasowe, materiały reklamowe i wiele innych. Dbam, by wszystkie projekty wychodzące spod mojej ręki były na wysokim poziomie, stworzone w oparciu o potrzeby klienta, dopasowane do jego odbiorców i zgodne z aktualnymi trendami. W Projekcie Gastro pomagam podczas tworzenia strategii dla konkretnych klientów, odpowiadam za spójną identyfikację wizualną i konsultacje wizerunkowe. Przykłady moich prac można obejrzeć w moim portfolio http://www.dorota-szweda.pl

Cześć, nazywam się Marianna i jestem Social Media  Managerem. Moim ulubionym medium jest Instagram. To właśnie na nim głównie pracuję. Na co dzień zajmuję się kontami firmowymi 110k  i 44k. Robię cały pakiet usług, tak aby obserwatorzy byli zainteresowani firmami, widzieli w nich wartość większą niż sprzedaż. Przemycam to „coś” co decyduje o więzi z klientem. Jestem z nowego pokolenia i postrzegam media społecznościowe nieco inaczej niż jako samo narzędzie. W dziesiejsych czasach to właśnie tam przeniosła się część życia i nic nie wskazuje, że będzie inaczej. Pomagam firmom wejść płynnie w ten świat. W Projekt Gastro doradzam w kwestiach mediów społecznościowych i budowaniu strategii dla lokali gastro. Robię audyty, daję wytyczne i wyznaczam cele. Planuję sposób komunikacji i rodzaje kanałów dla konkretnego klienta. Instagram się do tego idealnie nadaje, ponieważ operuje głównie obrazami, a tych przy jedzeniu nie brakuje. Skończyłam Intermedia na ASP i jestem absolwentem kierunku Social Media Manager. Uczestniczę w wielu szkoleniach branżowych i cały czas staram się zdobywać nową wiedzę. W końcu świat cyfrowy cały czas się zmienia i dochodzą nowe funkcje i udoskonalenia, które pomagają osiągać wyznaczony cel.

Nazywam się Adam. Zawodowo jestem specjalistą od testowania oprogramowania wbudowanego. Jestem po Politechnice i moja bajka to świat cyfrowy. Rozumiem go i pomagam technikalia przekładać na normalny język. W projekcie Gastro zajmuję się aspektami technicznymi i narzędziami. Dbam, aby wszystko działało sprawnie, znajduję najprostsze rozwiązania i narzędzia, które ułatwiają pracę reszcie zespołu. Doradzam klientom w aspektach on-linowych. Audytuję rozwiązania technologiczne.

positive review  Bardzo pomocna konsultacja. Porady rzeczowe i konkretne biorace pod uwage bierzaca sytuacje covidova. Dziekujemy i dzialamy. Pozdrawiam.

Anka Cyganka Avatar Anka Cyganka
07/03/2021

positive review  Bardzo profesjonalna konsultacja odnośnie wybory ekspresu do kawy, otrzymałem wiele informacji na jakie aspekty zwrócić uwagę. Bardzo miła i serdeczna rozmowa ?

Mateusz Michalak Avatar Mateusz Michalak
04/02/2020

positive review  Projekt Gastro został mi polecony, ze względów na swoje profesjonalne podejście oraz doświadczenie w branży, a ja podtrzymuję tę opinię. Będąc managerem restauracji potrzebowałam rozwiązać problem polegający na nieodpowiedniej jakości obsługi klienta. Pani Zuza pomogła mi opracować system monitorowania obsługi na odpowiednim poziomie oraz egzekwowania tego od pracowników. Nie spodziewałam się, że do tego typu problemu można podejść systemowo i tak skutecznie. Serdecznie polecam.

Kasia Witkowska Avatar Kasia Witkowska
15/12/2019

positive review  Wielokrotnie korzystałem z konsultacji dotyczących zwiększania sprzedaży w pubie i kawiarni. Zawsze dostawałem wyczerpujące wskazówki co i jak naprawić aby poprawić sprzedaż. I to działało !!! Niestety jako manager nie zawsze mogłem wszystko wprowadzić bo właściciel miał swoje poglądy, które niestety pogrążyły lokal. Zaczynam właśnie pracę jako manager w kawiarni i na pewno wykorzystam bezcenną wiedzę ze szkolenia i konsultacji.

Michał Hirsz Avatar Michał Hirsz
05/12/2019